Hang, szó, ritmus, zene...

|
2012. február 23., csütörtök 11:37
Tartalom értékelése
3 / 1
Nyomtatás
Tegnap este Szalóki Ági ismét megcsillogtatta nekünk végtelen zenei sokszínűségét.

Juhász Gábor gitárművész és az énekesnő a Csorba-Győző Megyei-Városi Könyvtár által szervezett "Hang és Szó" című programsorozat nyitó előadásán muzsikált szerda este a Tudásközpontban.

Az est zenei palettáján egészen a 18. századtól vonultak fel nóták. Az első blokkban egy gyönyörű széki dalt, egy vicces somogyi vörösbor köszöntőt hallhattunk, valamint felcsendült a sokak által ismert és kedvelt "Kék nefelejcs", aminek éneklésébe a közönség nagy része is becsatlakozott.

A második részben főként Karády-dalokat énekelt az énekesnő, nem maradhatott ki a "Hamvadó cigarettavég" és a "Gyűlölöm a vadvirágos rétet", a "Ma a Tiéd vagyok" című nótában pedig "fütyülési tudományát" is bemutatta.
Gingalló című gyermekalbumáról is előkerült egy vidám kis dalocska, nemcsak a gyerekek örömére. Az énekesnő ugyanis a közönség bevonásával adta elő a pergős "Pista bácsi" nótát.

Az utolsó részben főként a Juhász Gábor által megzenésített, kortárs költők verseit hallhattuk. A gitáron megszólaló dallamok széppé varázsoltak még egy olyan kevéssé szokványos verstémát is, mint a lakásfelújítás.

A zenei élmény mellett ebben a koncertben az volt a jó, hogy nem volt baj, hogy egy kisfiú pörgött, nyüszörgött, nevetett közbe. Nem volt baj, hogy egy bácsi Szalóki Ági minden egyes vicces felvetésére hangosan és határozottan válaszolt. Nem volt feszengés emiatt, így volt szerethető és emberközeli. Itt lehetett mocorogni, énekelni, dúdolni, tapsolni, dobolni, nevetni, fütyülni, és ettől mindenki még jobban érezte magát.

A programsorozat következő előadásai márciusban és áprilisban lesznek, Juhász Gábor újabb vendégművészek társaságában látogat el Pécsre. Szalóki Ágival pedig a Zsolnay Negyedben találkozhatunk újra márciusban.

 

Fotó: www.szalokiagi.hu

Friss tartalmak
Rövidfilm-workshop és pályázat az Ördögkatlan ideje alatt Palkonyán.
Nos, nem. Nádi hegedűvel nem találkozhattak az érdeklődők vasárnap este a Zsolnay negyedben, de még így is szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy egyáltalán tető alá hozta a koncertet az Ércbányász Koncert Fúvószenekar.
Címkék:
,,Holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány? Hogy jön egy királyfi tán hófehér paripán. Ez az álom oly mesés, ám de jön az ébredés, a királyfi oly kevés és az, hogy jön...
Címkék:
,,Mert kell egy hely, hol minden szellem látható Mert kell egy hely, hol minden szólam hallható Mert kell egy hely, hol nem fáznak a csillagok Mert kell egy hely, hol emlékünk majd élni fog!"
Meglepetés műsorral készült a zenerajongóknak a Pécsi Ércbányász Fúvószenekar, élükön Szabó Ferenc karmesterrel.
Címkék:
Már érezni lehetett a közeledő eső illatát. Az emberre ekkor furcsa mód, jóleső melankólia telepszik. Jólesik egy szoba oltalmából, a karosszékből elmélázva bámulni az ablakon kopogva futkározó esőcseppeket...
Címkék:
"A koros emberekről rendszerint azt gondolják - gyakran maguk az öregek is így vélik-, hogy csak hátralévő napjaikat tengetik. Holott a késő öregkorra esik a legbecsesebb, legszükségesebb élete, az illető és mások számára. Az élet értéke úgy nő, ahogy a haláltól való távolság csökken." /Lev Tolsztoj: Napló, részlet/
Címkék:
,,Éjfél van, az éj rideg és szomorú,/ Gyászosra hanyatlik az éji ború:/ Jőj, kedves, örülni az éjbe velem,/ Ébren maga van csak az egy szerelem."
Címkék:
« November 2015 »
Hét H K Sze Cs P Sz V
44 26 27 28 29 30 31
01
45
02
03
04
05
06
07
08
46
09
10
11
12
13
14
15
47
16
17
18
19
20
21
22
48
23
24
25
26
27
28
29
49
30
30 1 2 3 4 5
Hirdetés
Olvasóink ajánlata
Szerkesztőink ajánlata

Mi lesz a Kultúrkerttel?

Nem hatalom, hanem szolgálat - interjú Bozóky Anitával

Egy város nem lehet mindenben erős - interjú Rubovszky Ritával

Egy folyóirat nekrológja - Megszűnt az Echo

Pécs körbejár - Kis Esti Viták a Művészetek Házában

Gyökerek nélküli fák - Az EKF a hozzá fűzött remények tükrében

Bejelentkezés
Regisztráció - Elfelejtett jelszó

Hírlevél
E-mail cím

Friss hozzászólások
 
Webshop
A bevásárlókocsi üres