Pécsi kulturális programok
Nyelvek: HU | EN
 
Kategóriák szűrése
 
 • Film/Színház
 • Tánc/Zene
 • Kiállítások
 • Minden/Más
 • Gyerek/Kultúra
 • Gyerek/Foglalkozás
2012. június 11-17. (24. hét)

Június 17. (Vasárnap)

Gebauer Ernő emlékkiállítás 09:00-17:00 | Dóm múzeum [ Kiállítás ] Gebauer Ernő Emlékév kiemelkedő jelentőségű eseménye
Május 11-én 17:00 órakor kerül sor a Gebauer Ernő emlékkiállítás megnyitójára a pécsi Dóm múzeumban. 

A kiállítást megnyitja: Nagy Csaba, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere. Köszöntőt mond: Garadnay Balázs, a Pécsi Egyházmegye általános helynöke. 

Gebauer Ernő munkásságát méltatja: Pandur József művészettörténész. Közreműködik: Gyermánné Vass Ágnes (hegedű), Szkladányiné Simonfai Mária (zongora), Domokos Lehel és Barta László (klasszikus gitár).
Sétatéri ReArt Műhely 10:00-13:00 | Sétatér [ Kézműves Foglalkozás ] Nyitott kreatív ökodesign foglalkozás a Sétatér Fesztiválon.
Hulladékból alkotunk, mert hisszük, hogy a kis tettek is összeadódnak, és így mi is hozzájárulunk ahhoz, hogy az emberek tudatosabban éljék át a környezetvédelem fontosságát és szükségszerűségét.

Tanítunk és információt nyújtunk, mert hiszünk abban, hogy az embereket érdekli a Föld sorsa és jövője, akarnak változtatni az elrontott dolgokon. Mindezt kreatívan, türelmesen és nagyon-nagy jókedvvel végezzük!
Sétatér
 • Cím: Szent István tér
Ökopark 10:00-13:00 | Sétatér [ Vegyes ] Ökoparkunk a Dél-Zselic és a Nyugat-Mecsek lankáinak találkozásánál épült fel.
Létrehozásának célja a térség kiváló természeti adottságain alapuló turizmus fejlesztés a turisztikai szolgáltatások kínálatának bővítésével. Egy tematikus élménypark kialakításával komplex turisztikai termékcsomagot kínálunk a hozzánk látogató vendégek számára. Az összességében 550 ha-os park területén belül több, kisebb-nagyobb kert, ill. karámrendszer került kialakításra, melyekben állatbemutató-hely, vadaspark és egy külső vadaskert kapott helyet. A karámrendszerben megfigyelhetik a látogatók a honos és őshonos magyar háziállatokat (szürke-marhát, rackajuhot, lovat, mangalicát, baromfit...). A bemutató kertekben a Magyarországon elő-forduló nagyvad fajokat (őzet, gímszarvast, dámszarvast, muflont, vaddisznót) láthatják saját környezetükben.

A Sétatér Fesztiválon bemutatkozásunk keretében szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egy kis állat simogatóra, szeretgetőre, bemutatóra.
Sétatér
 • Cím: Szent István tér
Konok Tamás és Hetey Katalin kiállítása 10:00-18:00 | Pécsi Galéria [ Kiállítás ] A Kossuth-díjas festőművész és a Kossuth-díjas szobrászművész közös kiállítása
Mindkét művész számtalan kiállítás résztvevője, melyekben sokszor együtt állítanak ki érdekes párhuzamban megjelenítve a két műfaj jellegzetességeit egyéni ízzel , belső tartalommal úgy , hogy mindkét művész autonóm személyiség marad. 

Hosszú alkotói pályájuk eredményeivel nemcsak a magyar, hanem az egyetemes művészettörténet részévé is váltak. Mindketten hallatlan precizitással és a technikai tárházak sokaságával oldották meg feladataikat ,kutatva a tér és a sík , a mozgás és nyugalom valamint az idő és tér problematikáját. 

Ezen a kiállításon különleges élményt adhat majd a látogatónak a Galériánk nagy tereiben a festmények és szobrok párbeszédjének jelenségei.
Pécsi Galéria
 • Cím: Széchenyi tér
 • Web: http://www.pecsgallery.hu
Szent Iván napja 10:00-20:00 | Katica Tanya - Patca [ Vegyes ] A Katica Tanya szeretettel várja látogatóit Szent Iván napja című hétvégéjén.
Szombat:
10:00 Kenyérdagasztás és sütés
11:00 Papírforgó készítése
11:30 Kisállat simogatás
14:00 Kincskeresés a homokban
15:00 Lovaglás (térítés ellenében)
15:30 Hajítógépes lövés
16:00 Tréfás népi játékok
16:30 Talicskázás és lépegetőzés
17:30 Kisállat simogatás
18:00 Bemutató fejés

Sötétedéskor: Tüzesgolyó hajítása

Vasárnap:
10:00 Langallódagasztás és sütés
11:00 Papírcsónak hajtogatása és úsztatása
11:30 Kisállat simogatás
14:00 Rongylabda-dobálás
15:00 Lovaglás (térítés ellenében)
15:30 Lövés a hajítógéppel
16:00 Tréfás népi játékok
16:30 Vízhordás kanállal
17:30 Kisállat simogatás
18:00 Bemutató fejés
18:30 Tűzugrás

Gasztronómiai ajánlat:
Gyümölcsleves
Csirkemellfilé roston meggymártással
Almás rétes
 • Jegyár:
  Felnőtt 950 HUF | Nyugdíjas 690 HUF | Gyerek 990 HUF |
Katica Tanya - Patca
 • Cím: Fő utca
 • Web: http://www.katicatanya.hu
Planetáriumi előadások 15:00-17:00 | Zsolnay Kulturális Negyed - Planetárium [ Előadás ] Képzeletbeli utazás a Földön és a csillagok közt a Zsolnay Negyed Planetáriumában.
Programelemek:
Helyünk a világegyetemben
Csillagképek, legendák: a tavaszi égbolt
Idegen égboltok alatt
Tanulmányúton a Naprendszerben
Two small pieces of glass
 • Jegyár:
  Felnőtt 1000 HUF | Diák/Nyugdíjas 600 HUF |
Zsolnay Kulturális Negyed - Planetárium
 • Cím: Zsolnay Vilmos utca 37.
 • Web: http://www.zsn.hu
Sétatéri ReArt Műhely 15:00-18:00 | Sétatér [ Kézműves Foglalkozás ] Nyitott kreatív ökodesign foglalkozás a Sétatér Fesztiválon.
Hulladékból alkotunk, mert hisszük, hogy a kis tettek is összeadódnak, és így mi is hozzájárulunk ahhoz, hogy az emberek tudatosabban éljék át a környezetvédelem fontosságát és szükségszerűségét.

Tanítunk és információt nyújtunk, mert hiszünk abban, hogy az embereket érdekli a Föld sorsa és jövője, akarnak változtatni az elrontott dolgokon. Mindezt kreatívan, türelmesen és nagyon-nagy jókedvvel végezzük!
Sétatér
 • Cím: Szent István tér
Szalóki Ági gyermekkoncertje 16:00-17:00 | Sétatér [ Zene ] Ki ne hallotta volna Szalóki Ági nevét? Felnőtt és gyermekközönség egyaránt rajong érte, mindannyiunk nagy kedvence...
Szalóki Ági 16 évesen az Ando Drom együttes jubileumi koncertjén lépett először színpadra a budapesti Katona József Színházban.

17 éves kora óta énekel rendszeresen színpadon. Az autentikus magyar népzenét játszó Ökrös együttesben, és a magyarországi világzene egyik legnagyobb hatású zenekarában, a Besh o drom-ban énekelt évekig. Velük járta be a világot a montreáli jazz fesztiváltól a Glaston-bury fesztiválon át a párizsi Théatre de la Ville-ig. 2009-ig több mint 50 lemezen hallható a hangja.

1997-ben a Kelemen László - Pávai István vezette Utolsó óra elnevezésű népzenei gyűjtőprogram munkatársa lehetett, itt több erdélyi énekes adatközlő repertoárját rögzítette. Eddig 5 önálló lemeze jelent meg.
Sétatér
 • Cím: Szent István tér
Térzenék a belvárosban 18:00-19:00 | Színház tér [ Zene ] Régi idők hagyományát, hangulatát idézik a térzenék vasárnaponként. A belvárosban sétálgatók igényes fúvószenét hallhatnak pécsi és baranyai bányász-, tűzoltó-, ifjúsági és német nemzetiségi együttesek előadásában.
Közreműködik: Lippói Ifjúsági Fúvószenekar
Karnagy: Vinkler András
Színház tér
 • Cím: Színház tér
Bóbita 50 Egésznapos | Bóbita Bábszínház [ Kiállítás ] Jubileumi bábkiállítás a Bóbita elmúlt 50 évének bábjaiból.
A 2011/12-es évadban az 50. születésnapját ünnepli a Bóbita. A jeles évfordulót számos érdekes programmal, rendezvénnyel kívánja emlékezetessé tenni a bábszínház, többek között egy jubileumi bábkiállítással. A Bóbita Bábszínház bábmúzeumában rendezett kiállításon az elmúlt 50 év legszebb, legizgalmasabb, korszakot és stílust teremtő bábjait tekinthetik meg a látogatók.
Bóbita Bábszínház
 • Cím: Felsővámház u. 50.
 • Web: http://www.bobita.hu
Friss tartalmak
Rövidfilm-workshop és pályázat az Ördögkatlan ideje alatt Palkonyán.
Nos, nem. Nádi hegedűvel nem találkozhattak az érdeklődők vasárnap este a Zsolnay negyedben, de még így is szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy egyáltalán tető alá hozta a koncertet az Ércbányász Koncert Fúvószenekar.
Címkék:
,,Holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány? Hogy jön egy királyfi tán hófehér paripán. Ez az álom oly mesés, ám de jön az ébredés, a királyfi oly kevés és az, hogy jön...
Címkék:
,,Mert kell egy hely, hol minden szellem látható Mert kell egy hely, hol minden szólam hallható Mert kell egy hely, hol nem fáznak a csillagok Mert kell egy hely, hol emlékünk majd élni fog!"
Meglepetés műsorral készült a zenerajongóknak a Pécsi Ércbányász Fúvószenekar, élükön Szabó Ferenc karmesterrel.
Címkék:
Már érezni lehetett a közeledő eső illatát. Az emberre ekkor furcsa mód, jóleső melankólia telepszik. Jólesik egy szoba oltalmából, a karosszékből elmélázva bámulni az ablakon kopogva futkározó esőcseppeket...
Címkék:
"A koros emberekről rendszerint azt gondolják - gyakran maguk az öregek is így vélik-, hogy csak hátralévő napjaikat tengetik. Holott a késő öregkorra esik a legbecsesebb, legszükségesebb élete, az illető és mások számára. Az élet értéke úgy nő, ahogy a haláltól való távolság csökken." /Lev Tolsztoj: Napló, részlet/
Címkék:
,,Éjfél van, az éj rideg és szomorú,/ Gyászosra hanyatlik az éji ború:/ Jőj, kedves, örülni az éjbe velem,/ Ébren maga van csak az egy szerelem."
Címkék:
« November 2015 »
Hét H K Sze Cs P Sz V
44 26 27 28 29 30 31
01
45
02
03
04
05
06
07
08
46
09
10
11
12
13
14
15
47
16
17
18
19
20
21
22
48
23
24
25
26
27
28
29
49
30
30 1 2 3 4 5
Hirdetés
Olvasóink ajánlata
Szerkesztőink ajánlata

Mi lesz a Kultúrkerttel?

Nem hatalom, hanem szolgálat - interjú Bozóky Anitával

Egy város nem lehet mindenben erős - interjú Rubovszky Ritával

Egy folyóirat nekrológja - Megszűnt az Echo

Pécs körbejár - Kis Esti Viták a Művészetek Házában

Gyökerek nélküli fák - Az EKF a hozzá fűzött remények tükrében

Bejelentkezés
Regisztráció - Elfelejtett jelszó

Hírlevél
E-mail cím

Friss hozzászólások
 
Webshop
A bevásárlókocsi üres